пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ, пїЅпїЅпїЅпїЅ
 

новости   походы   т-материалы   т-книги   т-юмор   т-форум   Написать письмо


Новости
Походы
Т-материалы
Т-книги
Т-юмор
Туризм и альпинизм в Киеве
Т-форум
Т-галерея



Оригинальные Подарки на Новый год для всех и каждого




рюкзаки туристические



“ЗАТВЕРДЖУЮ”
проректор Інституту туризму ФПУ
__________________ С.І.Попович
“___”___________ 2001 р.

ПОЛОЖЕННЯ
про відкриті змагання Інституту туризму
ФПУ з техніки гірського туризму.

1.Мета і завдання. Змагання проводяться з метою популяризації спортивного туризму та вирішують такі завдання:
-- пропаганда активного туризму серед студентів Інституту;
-- обмін досвідом між туристськими клубами та секціями;
-- виявлення найпідготовленіших спортсменів та команд.

2.Місце та час проведення. Змагання проводяться 11 листопада 2001 р. на підпірній стінці біля “Зеленого театру”. Початок – о 10.00. Прийом заявок та жеребкування – о 9.30. Тоді ж будуть показані дистанції та пояснені умови їх проходження.

3.Керівництво підготовкою та проведенням змагань. Організація та проведення змагань здійснюється Центром оздоровчого та спортивного туризму Інституту туризму. Контроль за дотриманням правил техніки безпеки покладається на головну суддівську колегію.

4.Учасники. До участі в змаганнях допускаються команди туристських клубів, секцій, навчальних закладів, колективів фізкультури, а також самостійні команди. Вік учасників команд – не менше 16 років. Учасникам бажано мати досвід гірських походів, сходжень або змагань з техніки гірського туризму. Склад команди: 2 особи (незалежно від статі). Команда має бути забезпечена спорядженням для проходження дистанцій: 2 каски, 2 пари рукавиць, 2 страхові системи з петлями самостраховки, не менше 10 карабінів, 1-2 основні мотузки (до 40 м), 1-2 рюкзаки для контрольного вантажу, бажано: спускові пристрої, зажими, відтяжки тощо.

5.Програма змагань. Змагання проводяться на двох дистанціях: “скелі” та “рятувальні роботи”(остання включає крутонахилену навісну переправу) в двох класах: “А”(дистанції до третього включно класу складності) та “Б”(дистанції до другого включно класу складності). Команди проходять дистанції з контрольним вантажем 20 кг. На дистанції “скелі” класу “А” буде встановлено контрольний час (КЧ). Команда, яка не вклалась у КЧ або не пройшла дистанцію в результаті технічних порушень, переводиться до класу “Б” на обох дистанціях. Час, затрачений командую на проходження дистанції “скелі” до зняття (та отримані штрафні бали), додається до часу проходження тієї ж дистанції в класі “Б”!

Короткий перелік можливих етапів:

дистанція “скелі”(для обох класів) – підйом і траверс скельної ділянки (можливе застосування “маятника”) з проміжними точками страховки та зміною ведучого, спуск по мотузці (можливі косий напрям спуску і проміжна станція на вертикальній ділянці стіни) з верхньою командною страховкою;

дистанція “рятувальні роботи” – підйом першого учасника вільним лазінням з проходженням проміжних точок страховки та витягування другого способом “груди-нога” або “нога-нога”(для класу “А”), підйом обох учасників по суддівській мотузці на стременах (для класу “Б”), спуск по суддівській крутонахиленій переправі (для обох класів).

В усіх випадках, де команда не може забезпечити верхню страховку учасника, йому надається суддівська страховка.

Суддівська колегія залишає за собою право додатково вводити КЧ на будь-яких дистанціях для прискорення проведення змагань і відсіву непідготовлених учасників!

6.Визначення та нагородження переможців. Команда-переможець визначається окремо на кожній дистанції та в загальному заліку (за мінімальною сумою місць на двох дистанціях) в обох класах змагань. Переможці та призери нагороджуються грамотами Інституту туризму ФПУ і призами.

Головна суддівська колегія.


 

новости   походы   т-материалы   т-книги   т-юмор   т-форум   Написать письмо

© т/к Крокус 2001
Последнее обновление 30.10.2001